Statamat

Onderhoud en herbeproeving

Statamat staat in voor onderhoud van brandblussers, brandhaspels, noodverlichting, branddetectie, rook- en warmteafvoersystemen, blussystemen, kortom alle technieken voor brandbeveiliging. Wij volgen de geldende normen en behaalden ook de van toepassing zijnde certificaten hiervoor. Wij staan zelf in voor de hydraulische druktesten op CO2-brandblussers, duikflessen en ademluchtflessen. Ons VCA-certificaat getuigt dat wij hierbij veilig werken.

Men moet er zich van bewust zijn dat de bruikbaarheid van draagbare brandblussers grotendeels afhangt van een behoorlijk onderhoud en het juiste gebruik. Het is van levensbelang dat deze toestellen door competente personen en bedrijven onderhouden worden, om hun vlekkeloze werking te garanderen. Er is geen groter gevaar dan een vals gevoel van veiligheid! Daarom is het belangrijk onderhoud te laten uitvoeren door bedrijven die gecertificeerd werden volgens NBN S21-050. Alleen op deze manier heeft U een garantie van goede uitvoering.

Ook brandhaspels moeten jaarlijks gecontroleerd worden en 5-jaarlijks een druktest op 12 bar ondergaan.

Statamat behaalde ook het VCA-certifikaat, ter bevestiging dat wij veilig werken. Onze technici die aan of in de buurt van elektrische installaties moeten werken behaalden een BA4 of BA5 certificaat.

In zijn 30-jarig bestaan heeft Statamat naast de typische brandbeveiligingstaken ook een sterke reputatie opgebouwd in een aantal nevenactiviteiten. Zo komt de door ons opgebouwde ervaring in het uitvoeren van de hydraulische druktesten op CO2-brandblussers, ook wel herbeproeving genaamd, ook zeer goed van pas bij het herkeuren van andere flessen. Wij kunnen instaan voor het herkeuren, reinigen, in- en uitwendig zandstralen, grondverven en schilderen van ademluchtflessen en duikflessen, en doen dit reeds vele jaren voor brandweer, duikshops, duikclubs, duikscholen en particulieren. Er wordt wekelijks getest en de attesten zijn omiddellijk beschikbaar bij afhaling van de flessen.

 

Producten in de groep

Via onderstaande links vind je een uitgebreidere beschrijving per product.

Mijn Brochure

Op iedere productpagina staan informatiefiches die u tot een handige persoonenlijke brochure kan bundelen.