Statamat

Brandwerende afdichtingen

Wanneer kabels, leidingen of  ventilatiekanalen door een brandwerende scheiding gaan, mogen zij de eigenschappen van die scheiding niet verzwakken. Voor kleinere openingen is een afdichting voldoende ( KB in voorbereiding), voor grotere openingen zijn hiervoor verscheidene geteste afdichtsystemen beschikbaar. De testen voor de doorvoeringen dienen uitgevoerd volgens de EN 1366-3:Bepaling van de brandwerendheid van Afdichtingen (doorvoeringen). Omdat de procedure voor een nieuw KB vrij langdurig is en er een duidelijke behoefte bestaat aan informatie over de meest aanvaardbare afdichtingen van doorvoeringen, heeft de Minister van Binnenlandse zaken, de inhoud van dat toekomstig KB reeds onder de vorm van een omzendbrief aan de Provinciegouverneurs bekendgemaakt.

Statamat biedt met de producten van Astroflame een volledig gamma aan voor het bekomen van brandwerende doorvoeringen volgens de geldende normen.

Zo zijn er brandmoffen voor afdichten van kunststof buizen, geschikt voor opbouw, inbouw of halfingebouwde toepassing. De zeer voordelige brandwikkels hebben dezelfde functie maar zijn bedoeld voor inbouw in muren en vloeren.

Brandvertragend mastiek en brandwerende mortel of brandmortel dienen voor de afdichting van deze doorvoeringen, brandwerend plamuur voor het afdichten van kleine naden en kieren en rond kabels en metalen buizen.

Brandkussens zijn dan weer geschikt als tijdelijke of definitieve barrière voor het afsluiten van doorvoeringen van kabels en kabelgoten. Ze kunnen gemakkelijk weggenomen en teruggeplaatst worden, ideaal om leidingen of kabels bij te plaatsen of weg te nemen.

Naast de producten die wij standaard voeren voor de Belgische markt zijn ook de andere producten uit het gamma van Astroflame via ons verkrijgbaar. Klik op het logo voor de volledige catalogus.

Mijn Brochure

Op iedere productpagina staan informatiefiches die u tot een handige persoonenlijke brochure kan bundelen.